Herstel van een grafinscriptie

Weersomstandigheden zoals regen, wind, zon en vorst kunnen eraan bijdragen dat de lak in of op de inscriptie gedeeltelijk of geheel kan loslaten met als gevolg dat deze minder of geheel onleesbaar wordt.

grafbelettering, herstellen, schilderen, inkleuren


Een van de belangrijkste onderdelen van een grafmonument is het opschrift.  Ook wel belettering of inscriptie genoemd.  De letters voor dit opschrift kunnen op vele manieren op de steen zijn aangebracht: gezandstraalde -, opliggende -, gegraveerde - of handgehakte belettering.  

4inlakken inscriptie klein
4inlakken inscriptie klein
inlakken inscriptie4
inlakken inscriptie4
inlakken inscrriptie3
inlakken inscrriptie3
inlakken inscriptie2
inlakken inscriptie2
inlakken inscriptie
inlakken inscriptieTarieven

De kosten voor het geheel of gedeeltelijk herstellen van de belettering is afhankelijk van meerdere factoren, namelijk:

  • soort belettering
  • maat en aantal letters / tekens
  • verfkleur
  • steensoort
  • oude verflaag verwijderen

Om de bovengenoemde redenen kunnen wij geen standaard tarieven op onze website vermelden omdat het handmatig herstellen van grafbelettering maatwerk is. 

Voordat de belettering van een grafsteen opnieuw kan worden geverfd dient de grafsteen grondig gereinigd te zijn.  Seizoen

Herstelwerkzaamheden aan een grafsteen worden door ons op locatie verricht. Wij zijn sterk afhankelijk van de seizoensgebonden weersomstandigheden. Bij vorst, regen of hoge temperaturen kunnen wij geen belettering herstellen en zal moeten worden ingepland in een droge, vorstvrije periode. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info